GNT kjøper Santech Micro Group

GNT kjøper Santech Micro Group

GNT Group overtar Santech Micro Group i Norge, Sverige og Finland. SMG-sjef Alex Jensen er er strålende fornøyd.

Overtakelsen omfatter SMG-selskaper i Norge, Sverige og Finland.

SMGs Supplies Team-selskaper i Sverige og Norge og SMG Danmark er ikke med i denne avtalen.

Samlet pro forma omsetning for GNT og SMG var ca. 1,3 milliarder euro i 2004. Det forventes at pro forma inntekter i 2005 blir 1,5 milliarder euro. Avtalen skal godkjennes av konkurransemyndighetene.

Prisen GNT betaler er ikke kjent.

Med denne overtakelsen blir GNT den største it-distributør i Norden. Avtalen kommer til å utvide GNTs aktiviteter til Norge og vil gjøre selskapet til en av de ledende it-distributører i Sverige. SMGs ansatte i Norge, Sverige og Finland overføres til GNT. De sammenslåtte selskapene vil ha ca. 1000 ansatte.

Skal bli størst

- GNT og SMG har begge høy ekspertise på det lokale markedet og kostnadseffektive organisasjoner med fokus på verdiskapende service. Til sammen er vi et viktig nordisk selskap som tror på lokal tilstedeværelse og ledelse. Vår egen logistikk i hvert land gir oss en betydelig konkurransefordel da det gjør det mulig for oss å betjene vår kunder og forhandlere raskt og på en fleksibel måte, sier Mika Junnila, administrerende direktør, GNT Group.

- GNT og SMG i Norge blir en perfekt sammensetning, med veldig lik strategi. GNT har et litt bredere varesortiment og noen andre produktområder som vi ser som veldig interessante for å styrke SMG og gi oss mulighet for enda større vekst i fremtiden. Vårt mål er å bli den største IT distributøren i Norge og som en del av GNT vil det skje i en nær fremtid, sier Alex Jensen, administrerende direktør i SMG Norway AS.