God butikk i ribbet hjemme-pc

IKT-Norge har varslet at flere hundre it-jobber er i fare på grunn av kuttet i hjemme-pc-ordningen. Norsk Data Senter skal ansette ti nye personer og er i full gang med nye avtaler.

Norsk Data Senter (NDS), med tilhold i Moss, har snudd seg raskt rundt for å utarbeide nye tilbud tilpasset den mye omtalte grensen på 10.000 kroner for hjemme-pc-avtaler.

Ved å kombinere brutto- og nettotrekk kan firmaet gå ut med et fleksibelt tilbud til bedriftene, der ekstrautstyr som plasmaskjermer eller annet kan tas med, men som nettotrekk i lønna.

Stor interesse

NDS har allerede besøkt 20-30 bedrifter etter at de nye reglene ble innført, og tre ferske avtaler er i boks.

- Det er kjempeinteresse for dette. Det går over all forventning. Bedriftene har vært noe avventende, men når vi er ute hos de ansatte, er responsen god, sier direktør Øystein Wilskow Jenssen til Computerworld.no.

Ansatte er opptatt av trygghet i avtalen, og blir beroliget av at også de nye avtalene omfatter treårig garanti og brukerstøtte. Det er også full retturrett ved uforutsette hendelser, som oppsigelser. Det har vært viktig for både bedriftene og de ansatte, fordi de da sitter med en forsikring også for nettotrekkene.

Må ansette

- Det er jo fortsatt en gunstig avtale. Med bruttotrekk på 280 kroner i måneden sitter de ansatte med en pc til halv pris og ekstrautstyr til godt redusert pris, sier Wilskow Jenssen.

Han melder om stor pågang også fra pc-leverandørene, som er helt med på den nye modellen. NDS samarbeider med HP, Fujitsu Siemens og Lenovo.

Selskapet lever ikke av hjemme-pc alene, men direktøren synes likevel det har blitt mye sutring etter at det ble kjent at vilkårene kom til å bli strammet inn.

- Man kan ikke gråte over spilt melk. Det vil nok bli noe redusert omsetning rundt omkring. Men på den annen side, får man jo mer utstyr for 800 kroner i år enn i fjor, så det er ikke så ille.

- Hva med din egen virksomhet, unngår dere innstramminger?

- Vi søker tvert imot etter nye folk. Vi skal bli ti flere, og må ha inn flere senior-selgere, sier Wilskow Jenssen

Les også: Elkjøp går tungt inn i hjemme-pc-markedet
På fylla i kvled, idédugnad i morra
Beholder hjemme-pc-kuttet, sluker kamel
Hjemmeseier