God lyd fra Internett

God lyd fra Internett

Logitech Squeezebox Boom kombinerer nettsenter for musikk med Internett-radio.

En naturlig utvikling fra medialink-boksene er enheter som kan ta over jobben fra den gamle radioen og fortsatt kunne hente musikk fra nettet. PC Advisor i Storbritannia har sett på løsningene fra Logitech og Phillips, og funnet mange likheter. Logitech trekker det lengste strået.

Likhetene er mange. De er ekstremt lette å sette opp. De kan kombinere Internett-radio med musikk hentet fra nettet. De har klokke og alarm, og er designet for å vises fram uten å dominere. Logitech har en femtrinnsveiviser til ferdig oppsatt enhet. Denne innebærer valg mellom kablet eller trådløst nettverk, region og autentisering med wpa-kryptering til det trådløse nettverket om man vil holde kabelrøret på et minimum. Her framhever PC Advisor at det å legge inn passordet er befriende enkelt, noe som er en forutsetning for å holde sikkerheten i det trådløse nettverket ved like.

Musikkilder kan både være egne musikkbibliotek systemert for Logitech, eller kilder på internett som for eksempel Napster. Lyden som kommer fra enheten ble karakterisert som "imponerende". Det samme var muligheter til å finne internettradiokilder og musikk av forskjellig slag.

Testerne er litt kritisk til at det enkle oppsettet kunne fungere suboptimalt, fordi et enkelt hjul og en tilbakeknapp kan bli litt vel grov om man ikke er litt forsiktig. Men de syntes den medfølgende fjernkontrollen egnet seg godt til slike daglige innstillinger. De vurderte Phillips til å ha en mindre plasskrevende og litt mer elegant design, mens pris, lyd og kildeutvalg talte til fordel for Logitech.

Les mer: Logitech Squeezebox Boom review