God vekst for Arrow

God vekst for Arrow

Arrow Electronics melder om et godt 2011 med vekst i både topp- og bunnlinje.

Det globale distribusjonsselskapet Arrow Electronics, morselskapet til Arrow ECS, melder om en god omsetningsøkning i fjerde kvartal i 2011.

Omsetningsøkning

Distributøren økte omsetningen med fire prosent fra fjerde kvartal i 2010.

Til sammen omsatte selskapet for 5,44 milliarder dollar i løpet av kvartalet, som tilsvarer en samlet omsetning på 21,39 milliarder dollar for 2011 sett under ett.

Nettoinntjeningen økte fra 157,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2010 til 174,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011. For hele året, som selskapet refererer til som "eksepsjonelt", økte omsetningen fra 479,6 millioner kroner i 2010 til 598,8 millioner kroner i 2011.

- Vi har overgått våre overordnete mål om å øke omsetningen raskere enn markedet, øke inntjeningen raskere enn omsetning og kapitalkostnader og å oppnå en positiv kontantflyt, sier Arrow Electronics' finansdirektør Paul Reilly i en pressemelding.

Arrow ECS vokste raskest

Arrow ECS er den raskest voksende divisjonen i konsernet, og omsatte for 2 milliarder euro i løpet av kvartalet. Det er en økning på fem prosent fra samme kvartal året før.

ECS vokste raskere enn Arrows komponentdivisjon, som økte omsetningen med tre prosent fra 2011 til 3,44 milliarder dollar i løpet av kvartalet.

- Dette har vært nok et eksepsjonelt år for Arrow Electronics. Vi har satt flere nye finansielle rekorder, og lykkes med å gjennomføre strategien vår om å øke veksten i våre internasjonale komponent- og ECS-divisjoner, samt innen livssyklus-tjenester med høy margin, sier Arrow-toppsjef Michael Long i pressemeldingen.