God Windows-mobil

God Windows-mobil

TEST: Bra mobil med god utnyttelse av Windows Mobile 2005.
Endelig fikk jeg lagt labbene på en mobiltelefon med Windows Mobile 2005. Tidligere versjoner av Microsoft-mobiler har ikke vært så stas, synes jeg. Nå begynner det derimot å bli bedre: Funksjonaliteten er til dels topp og til dels grei. Den kan nesten erstatte pda-en min; det gjenstår noe småpirk, som at du ikke kan sette kategori på avtaler.

Men dette skal ikke dreie seg om operativsystemet, men om Imate SP5. Et herlig telefonapparat med tastatur som fingrene vente seg til ganske raskt, en veldig god skjerm og masse funksjonalitet.

Å surfe på nettet over wlan er strålende med SP5 tross den lille skjermen. Spesifikasjonene er for mange til å nevne, men den har altså wlan, den har edge, kamera, Bluetooth og alt utenom 3G.

Jeg vil trekke litt for utseendet: design er noe Nokia og Sony kan bedre. Den er ikke direkte stygg, men dette er en smakssak. Forresten er løsningen med lamper som viser aktiv Bluetooth, lading, wlan og slikt veldig fin. Diskrete lysende punkter som ikke får deg til å virke som et utrykningskjøretøy slik en del andre mobiler har.

 

Poeng: 5

 

Hvorfor:

God telefon. Har «alt».

 

Hvorfor ikke:

Hvis du ikke er «kraftbruker»

 

Hvordan skaffe:

Mobilbutikken eller spør distributøren One2Com. Prisen er rundt 4.290 med moms.