Gode tider for norske nettbutikker

Gode tider for norske nettbutikker

2 av 3 nordmenn handler nå på internett

Handelen på Internett når stadig nye rekorder og snart har 2 av 3 nordmenn (over femten år) handlet på denne måten ifølge MMI. Årsakene antas å være økt trygghet, større vareutvalg og lavere priser i forhold til tradisjonelle butikker, skriver Komplett.no i en pressemelding.

Blant varegruppene som handles mest på nett er datautstyr og elektronikk i toppsjiktet, sammen med klassikere som reiser, bøker og musikk.

Norges største nettbutikk, Komplett.no, merker også den økte pågangen og kan i juli feire kunde nr. 1.000.000. Jacob Fuglseth fra Molde skulle kjøpe en ny MP3-spiller i bursdaggave til seg selv på internett. Samtidig sørget han for at Komplett.no som den første nettbutikken her til lands oppnådde et syvsifret antall kunder. Den lykkelige vinneren mottok både reisegavekort og andre overraskelser når nettbutikken feiret den heldige vinneren.

- Jeg skjønner godt at flere og flere velger en enkel og rask handel på nett, fremfor å stå i kø i butikken sier Jakob Fuglseth.

Han regner med å gjøre en større del av sine innkjøp online fremover.

- Også om sommeren ønsker folk å bruke tid på viktigere ting enn klamme butikklokaler som kun er åpne når stranden virker langt mer fristende, sier Stian M. Larsen i Komplett.no.