Godt fornøyd med resultatet

Godt fornøyd med resultatet

Lars K. Vikernes er it-kvalitetsansvarlig i Vital Forsikring. Han er meget godt fornøyd med resulatet av testen, selv om han mener den gir et for enkelt bilde på hva en person besitter av kompetanse.
Lars K. Vikernes jobber med it-ledelse og tok testmodulen Plan. Han har lang og tung kompetanse innen it-ledelse og mener å ha grep på det som har med it-økonomi å gjøre. Innenfor "den nye økonomien2 er det derimot så som så med kompetansen. Det innser han selv også.

-- Er du fornøyd med resultatet - og delresultatene?

-- Jeg er veldig fornøyd tatt i betrakning at jeg hadde null forbredelser før jeg tok testen. Det er en syretest på at jeg kan det jeg driver med, nemlig it-ledelse. Jeg ser profilen min helt klart igjen.

-- Synes du testen var relevant,  gir den et bilde på kompetansen du besitter?

-- Jeg synes den er relevant, men denne typen tester mener jeg er en forenkling av måten å lære på. Den stiller mindre krav til selvformulering, men den er dekkende for hva jeg kan innen temaet.

-- Hvilket spørsmål la du spesielt merke til, synes var dumt eller vanskelig?

-- Det var ingenting spesielt dumt eller spesielt vanskelig, bortsett fra det jeg ikke kunne svare på selvfølgelig.

-- Hva synes du om en slik test for å få et felleseuropeisk stempel på it-relatert kompetanse?

-- Som en overordnet klassifisering av kompetanse synes jeg dette er greit, men langt fra tilstrekkelig og dekkende. Den gir en førstesortering, men deretter ville jeg forlange en fordypning for å sertifisere og uteksaminere personen innen et fagområde. Kandidatene må formulere seg selv.

-- Kommer dere til å ta den i bruk internt?

-- Vi har ingen planer om dette i Vital per dato. Jeg tror at vi sitter ganske langt inne i den tradisjonelle skoleringen, sertifiseringer for Microsoft og sånt. Vi skal nok kaste oss på dette, men vi blir ikke blant de første. For det første er vi som bransjekonservative i tankegangen, og for det andre har vi har så mye fokus på omstilling at faren er der for at vi glemmer å tenke på utvikling av medarbeiderne.

-- Hvem utfordrer du til å ta testen?

-- Utfordringen går til it-direktør Henry Karlsen i Umoe Catering, Peppes Pizza.