- Godt humør, takk, ellers får du sparken!

Et tysk it-firma stiller litt spesielle krav til sine ansatte.

Skulle du våge å klage på været eller banne middels høyt når kopimaskinen ikke virker, risikerer du sparken i det tyske it-firmaet Nutzwerk. I arbeidskontrakten til de ansatte i firmaet, som holder til i Leipzig, står det at man plikter å være i godt humør.

Ifølge sjefen, Thomas Kuwatsch, er det bedre å holde seg hjemme og surmule enn å komme på jobb, hvis man har stått opp med det gale beinet. Skulle man imidlertid finne på å sykmelde seg i overkant mye på grunn av dårlig humør, venter oppsigelsen.

- Vi innførte forbudet mot å klage og være gretten etter at en kvinnelig ansatt nektet å ta innover seg firmaets smilefilosofi, sier Kuwatsch ifølge ananova.com

- Hun stønnet og bar seg så mye at andre ansatte begynte å klage på klagingen hennes. Men med en gang dette ble en del av kontrakten, har våre ansatte virkelig begynt å tenke positivt.

- Humør er en viktig produktivitetsfaktor. Her jobber alle hardt og de er fornøyde.

Blid og fornøyd

Kathleen Sochor, som har vært i firmaet i fire år, er godt fornøyd med ordningen (men hva skulle hun ellers tillate seg å være.. red. anm)

- Det er flott at klaging ikke er tillatt. Når en person er gretten, skaper det dårlige følelser for alle andre og ødelegger det som ellers kunne vært en god dag, sier hun.

En advokat som har sett på saken avviser ikke muligheten for å kontraktfeste godt humør:

- I prinsippet kan arbeidsgivere og ansatte kontraktfeste hva som helst, dersom begge er enige,også forbud mot klaging. Men jeg er litt mer usikker på om det kan være oppsigelsesgrunn å være en surpomp, sier advokat Marion Von Sahr.