Godt resultat for CSC

Godt resultat for CSC

Outsourcing -og konsulentselskapet CSC har hatt et godt år i Norge.
Oppdatert 15.16: Det siste året har it-selskapet CSC vist kraftig vekst. Selskapet øker både i Norge og Norden. Flere store outsourcingsavtaler gjør at selskapets norske omsetning har økt med bortimot 60 prosent det siste året, skriver selskapet i pressemelding.

CSCs norske virksomhet omsatte for 713,3 millioner kroner i fiskalåret 2005. Driftsresultatet før skatt endte på 61,2 millioner kroner. Driftsresultatet etter skatt endte på 54,2 millioner kroner. Dette tilsvarer en resultatøkning på 29,4 prosent i forhold resultatet etter skatt på 41,9 millioner kroner i forrige fiskalår.

Det siste året har CSC inngått store outsourcingsavtaler som gir et formidabelt omsetningsløft på 57,4 prosent i samme periode.

Venter videre vekst

- Det er en positiv utvikling at vi øker såpass omsetningsmessig, pluss at vi realiserer en god bunnlinje på denne veksten, sier Nauste  til Computerworld.no.

- Veksten i Norge har vært knyttet til spesielle ting, vi hadde flere store kontrakter rett før dette finansåret, som fikk utslag siste år. En vekst på 57 prosent får du ikke hvert år, men vi har store ambisjoner. Ifølge analyseselskapene vil markedet for outsourcing vokse i årene fremover, men ut over det ønsker vi å ta ytterlige markedsandeler. Vi har et stort internasjonalt konsern i ryggen som gir oss mye ekstra ekspertise særlig når det gjelder store internasjonale kontrakter, sier Nauste.

Våren 2004 overtok CSC it-virksomheten i SAS, nemlig Scandinavian IT Group. Samtidig fulgte det med omkring 1.100 medarbeidere med it- og lufsfartsrelatert ekspertise. Outsourcingsavtalen er gigantisk i nordisk sammenheng. Nå heter selskapet CSC Airlines Solutions.

Fortsatt europeisk vekst

Omsetningsveksten både i Europa og internasjonalt har nå stabilisert seg etter de mange outsourcingsavtalene som CSC har inngått de siste årene. Den internasjonale omsetningen i regnskapsåret 2005 endte på USD 14,1 milliarder, som representerer en vekst på 4,5 prosent sammenlignet med samme periode i regnskapsåret 2004.

CSC har omkring 79.000 ansatte over hele verden, og har hovedkontoret er i El Segundo, California.