Godt resultat gjør EET kjøpelystne

Godt resultat gjør EET kjøpelystne

Reservedeler og tilbehør gav et godt resultat for EET i fjor. Nå vil de vokse og kjøpe mer.

EET Nordic har offentliggjort fjorårets årsregnskap som viser en resultatforbedring for syvende år på rad. Til tross for finanskrise og et konkurransepreget marked, har det lykkes EET-konsernet og øke sin inntjening fra driften med mer enn 26 prosent. De har en inntjening på driften på 46,3 millioner kroner. Konsernet skriver i en pressemelding at de genererte en positiv cash-flow fra driften på 64,7 millioner kroner.

Konserndirektør John Skovbro Thomas uttrykker stor tilfredshet med resultatet og ikke minst den strategiske utviklingen av konsernet i Norden.

- EET Nordic har syv år på rad forbedret sin inntjening. Dette har skjedd ved varig fokus på å etablere EET Nordic som Europas ledende distributør av oppgraderinger, periferi og reservedeler til pc-er og printere.

Og John Skovbro Thomas mener EET har potensial.

- Jeg vil ikke bli overrasket om ikke EET Nordic fordobler sitt driftsresultat innenfor de neste tre til fire år.

Vokser i fallende marked

Bjørn Berg er administrerende direktør for Norge og salgsdirektør for konsernet. Han mener de siste års investeringer gjort i nye land gir avkastninger.

- Vi har store forventninger til markeder som Tyskland, England og Frankrike. Der har vi investert i mange nye ansatte de siste to årene. Vi har i øyeblikket mer enn 30.000 kjøpende kunder i Europa og forventer at dette vil stige til minimum 40.000 i løpet av de neste to årene.

Men også EET merker et fallende marked når det gjelder oppgraderinger og reservedeler. Likevel har de opplevd en fremgang på mer enn 22 prosent i antall transaksjoner.

- Markedet er fallende, men vår fremgang skyldes at vi tar markedsandeler i de fleste markeder og at vi etablerer nye forretningsområder. Vi har i de senere år investert betydelige midler i it-infrastruktur, som underbygger våre kunders behov for enkle og smidige innkjøpsprosesser. Vi har Europas beste varetilgjengelighet på de forretningsområder vi dekker. Siden finanskrisen startet har vi økt antall ansatte med 12 prosent, og selv om vi gjør investeringer i it-infrastruktur og kjøper opp virksomheter, er det avgjørende å finne enda flere dyktige medarbeidere.

Vil kjøpe opp flere selskaper

EET-konsernet har de siste 18 månedene kjøpt opp fem selskaper. Den siste er de danske distributørene Novendo og Safevision. Oppkjøpet av Novendo er en ytterligere styrking av salg til retail og e-tail segmentene. Oppkjøpet av SafeVison danner rammen om en europeisk satsning innenfor foretningsområdet videoovervåkning og web-attraction. Her skal EET bli en av Europas ledende distributører. Men de er fortsatt på oppkjøpsjakt.

- Vi håper å kunne gjennomføre en til to oppkjøp i løpet av de neste 12 månedene. Disse oppkjøp vil forgå innenfor nåværende eller tilgrensende foretningsområder, forteller Bjørn Berg.