GOOG-aksjer på Nasdaq

GOOG-aksjer på Nasdaq

Googles børsnotering er godkjent og starter i dag.
Det amerikanske kredittilsynet (SEC - security and exchange comittee) godkjente Googles ønske om børsnotering i går. Dermed kan selskapet sette om auksjonen som startet sist fredag i aksjesalg, og kan aksjene noteres på Nasdaq.

-- Google er tildelt rettigheter å forhandle aksjer, sier Amy Best i SEC.

Den endelige godkjennelse kom en dag senere enn forventet. Børsnoteringen var planlagt for onsdag.

Torsdag morgen sendte Google ut en pressemelding at selskapet vil starte salget på 85 dollar per aksje. Aksjene vil forhandles på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq med tickeren "GOOG".

Ifølge pressemeldingen regner Google med å hente inn 1,4 milliarder dollar ved å selge ut 14,1 millioner aksjer. I alt har Google tenkt å sette 28 millioner aksjer på børsen.

Google har bommet litt i oppkjøringen til børsnoteringen og SEC er ikke helt ferdig med et intervju de to gründere Page og Brin gjorde i Playboys septembernummer, som kom ut forrige fredag. Siden Securities Act av 1933 er det ikke tillatt for toppsjefer å snakke om selskapets fremtid i mediene før en børsnotering.

Analytikerne tror ikke at Googles tabbe vil ha innflytelse på børsnoteringen og prisnivået på aksjene.Men tabben har ikke gått ubemerket hen.

- Oppkjøringen til børsnotering er håndtert på en horribel måte og gjenspeiler hvordan Google ledes, sier mener analytiker Rob Enderle i Enderle Group.