Google åpner i Norge

Trondheim kaprer Googles norske senter for forskning og utvikling.

Google åpnet i tirsdag offisielt sitt forsknings- og utviklingssenter i Trondheim. Senteret ledes av Knut Magne Risvik og vil fokusere på å utvikle infrastruktur som danner basen for alle Google-produkter, skriver selskapet i en pressemelding.

Knut Magne Risvik er ansatt som Engineering Director og han har arbeidet med skalerbar data og søkemotorer de 10 siste årene. Han var med i oppstarten av Fast Search & Transfer hvor han ledet utviklingen av AllTheWeb-motoren. Nylig arbeidet han som Chief Architect hos Yahoo!.

Staben i Trondheim vil også være involvert i å tilpasse Google-produkter til det skandinaviske markedet.

Trondheim lokker

Senteret er aktivt i gang med å rekruttere dyktige ingeniører, og ved en "Open House"-kveld den 14. mars, kunne potensielle, nye medarbeidere høre mer fra Googles toppledere som Knut Magne Risvik og Alan Eustace Senior VP, Engineering & Research.

Skandinavia, Norge og Trondheim befinner seg i sentrum av en av verdens mest avanserte regioner. Trondheim, med et av nordens beste tekniske universiteter, er også godt kjent for sin innsats for å lokke til seg høyteknologiske selskaper.

Det siste initiativet "Innflagging Trøndelag" tar sikte på å gjøre det lettere for ansatte og deres familier å slå seg ned i Trondheim.