Google benytter seg av romforskning

Google og romfartsorganisasjonen NASA vil lære av hverandres teknologi.

Google-sjef Eric Schmidt holdt denne uken en pressekonferanse sammen med NASAs Scott Hubbard for å opplyse om sine planer for integrering av teknologisk forskning.

 

Samarbeidet kan gi gode resultater for begge parter, mener Schmidt.

 

En Terabyte per dag

 

NASA samler uendelig mye informasjon som må ordnes og bli søkbart. Organisasjonen får omtrent 1 Terabyte informasjon per dag inn fra sine svevende enheter i rommet. Googles søketeknologi kan hjelpe organisasjonen ut av en god del problemer rundt dette.

 

For Google er det interessant å jobbe sammen med NASA på grunn av de store parallelle superdatamaskinene som brukes. Ifølge Schimdt vil Googles hittil enkle infrastruktur i fremtiden trenge kapasitet som går i retningen av NASAs systemer.

 

NASAs Ames Research Centre har en supermaskin som inntar tredjeplassen på Top500.org's liste over verdens kraftigste maskiner.

 

Fremtidsrettet

 

Samarbeidsprosjektet får egne bygninger hvor eksperter fra begge selskaper vil dele sine tanker.

 

NASA er ifølge Schmidt en av de få gjenværende organisasjoner som satser på fremtidsforskning med langvarig perspektiv. Google ønsker å lære av denne forskningsmetoden for å klargjøre en teknologisk plattform som er forberedt på utviklingene i fremtiden.