- Google-brett billigere enn Kindle

- Google-brett billigere enn Kindle

Googles planlagte Android-nettbrett skal konkurrerere med Kindle Fire, ikke Apples Ipad.

Etter å ha kjøpt opp Motorola forbereder Google seg nå på kaste seg inn i markedet for nettbrett, og i desember fortalte Google-toppsjef Eric Schmidt at selskapet vil lansere sitt eget nettbrett i løpet av første halvår i 2012.

Schmidt ville ikke avsløre de tekniske detaljene, men sier til en italiensk avis at nettbrettet vil være av "høy kvalitet".

Nå skriver den taiwanske nettsiden Digitimes at kilder blant Googles underleverandører tror Google har pekt ut Kindle Fire som sin største konkurrent, og ikke Apples Ipad.

Selger med tap?

Ifølge Digitimes kan Google komme til å lansere nettbrettet allerede i mars eller april. Nettbrettet vil være utstyrt med sjutommers skjerm og Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Prisen vil ifølge nettstedet være lavere enn de 199 dollar som Amazon tar for Kindle Fire.

Sammenliknet med markedet for smarttelefoner utgjør nettbrett en noe annerledes utfordring for Google. Selskapet kan enten velge å utfordre Apple med et mer eksklusivt nettbrett, eller gå etter markedet for media-nettbrett, der Amazon bevisst selger maskinvaren med tap og tjener penger på innholdet.

Amazon selger Kindle Fire med tap, men tjener penger på salg av innhold, som musikk, film, ebøker og applikasjoner, til enhetene. Den lave prisen for Googles nettbrett som Digitimes melder om innebærer antakelig at Google vil ta i bruk samme modell.

Kindle tar andreplassen

Nettbrett basert på Google Android har så langt ikke vært noen stor suksess.

Apple er ennå dominerende i nettbrett-markedet, og har solgt ti ganger så mange Ipads som det er solgt Android-nettbrett.

Ifølge analysebyrået NPD solgte selv HPs nedlagte Touchpad-nettbrett mer, og bare to måneder etter lanseringen har Amazons Kindle Fire tatt andreplassen i markedet, godt hjulpet av den lave prisen.