Google bygger inn videospiller

Google, med Larry Page i spissen, kutter båndet til Windows Media Player.

- Tjenestens videoer kan nå spilles av innenfor en nettleser uten at man trenger annen programvare til dette, sier Peter Chane, produktdirektør for Google Video, til IDG News Service.

I tillegg har Google Video  gjort seg mer uavhengig av Microsoft. Tjenesten som før krevde Windows-programvare, er nå tilgjengelig også for Linux- og Mac-brukere.

Nye funksjoner

Det er også visse tekniske forbedringer. Vinduet som viser videoene, er blitt større og kan størrelsesreguleres, og spilleren har fått avspillingskontroller som pause, hopp fram, hopp tilbake og volum. Det blir også mulig å se en ti sekunders prøvevisning, på siden som viser søkeresultatene.

Google lanserte Google Video i januar i år, men har vært tynn på innhold, og lite imponerende i forhold til konkurrenter som Blinkx, America Online og Yahoo.

Nå er imidlertid tjenesten åpnet for enhver som er interessert i å tilgjengeliggjøre videoer gjennom Google. For å lokke brukere til Google Video, viser selskapet eksklusive sendinger av sesongpremieren på tv-serien "Everybody Hates Chris" fram til torsdag denne uka.