Google dropper nettleseren

Google dropper nettleseren

Google har lagt planene om å bygge en egen nettleser på is, men krigen er ikke over.
Rykter om at Google drømmer om å bygge sin egen nettleser er henvist til historiebøkene. Styreformann Eric Schmidt uttalte seg til avisen Financial Times, og der var det liten rom for tvil.

- Vi vil ikke bygge en egen nettleser, sa han.

Ryktene oppstod etter at Google ansatte tre utviklere med bakgrunn i nettleser-miljøet. To av dem hadde fortid i Microsofts Internet Explorer, mens den tredje var en Java.utvikler fra Sun. I tillegg viste det seg at Google hadde registrert domene Gbrowser.com.

Tidligere i oktober sådde et annet styremedlem i Google, John Doerr, tvil med uttalelsen at selskapet "foreløpig" ikke vil lage en egen nettleser. Man kunne lese at Google hadde planer å bygge den likevel. Denne uttalelsen er nå tilbakevist av Schmidt.

Men for de som følger nøye med på Google-ordkrigen kan det kanskje ligge et annet budskap i ordene til Schmidt. Google har lagt planene om å bygge en egen nettleser på is, men hvis man leser ordene bokstavelig kan det være mulig at selskapet planlegger å markedsføre en nettleser som andre har utviklet. Nye rykter sier at det kan handle om en Google-versjon av Firefox.

Med en egen nettleser ville Google sparke tilbake på Microsoft, som har lansert en egen søkemotor og verktøylinje etter Google-oppskrift.