Google får POP-støtte

Google får POP-støtte

Brukere av Googles Gmail-tjeneste kan snart hente ned epost via POP3. Det gjør det lettere å få epost på mobilen.
Google vil i løpet av de neste ukene gradvis begynne å støtte POP for brukere av epost-tjenesten Gmail. POP (Post Office Protocol) brukes når epost lastes ned til epost-applikasjoner, som Microsoft Outlook.

På pc-en klarer de fleste seg med web-basert epost, som ikke krever bruk av POP. Men etter hvert som flere ønsker å lese epost på mobilen og andre trådløse enheter, vil POP igjen komme til heder og verdighet.

En av fordelene med å bruke POP sammen med en applikasjon på klienten, er at meldingene kan leses også når brukeren ikke er tilknyttet internett. Samtidig slipper brukerne unna annonsene som preger web-baserte epost-tjenester.

Google arbeider også med å legge inn virusskanning i sine web-baserte tjenester, og å gjøre Gmail kompatibel med nettlesere som ikke støtter Java-script. Dessuten arbeider selskapet med bedre støtte til trådløse enheter gjennom WAP (Wireless Application Protocol) eller XHTML (Extensible HTML).

I framtiden er det mulig at Google også vil støtte IMAP (Internet Message Access Protocol), som er noe mer sofistikert enn POP3. Siste versjon, IMAP4, likner for øvrig mye på POP3, den nyeste versjonen av POP-protokollen.