Google frustrerer Microsoft

Google frustrerer Microsoft

Microsofts lave vekstforventninger til egne nettjenester overskygger selskapets gode resultater.

Tallene for kvartalet som ble avsluttet 30. september, viser fremdeles bra vekst for verdens største programvareselskap.

Men selv om inntektene fremdeles er skyhøye, gir fremtidsperspektivet, særlig for særlig websatsingen MSN, skepsis på aksjemarkedet.

Omsetningen for første kvartal i Microsofts regnskapsår, kom på 9,2 milliarder dollar. Driftsresultatet var 4,05 milliarder, opp fra 3,49 milliarder dollar i fjor i samme perioden.

For neste kvartal satser Microsoft på en omsetning på 11,9 milliarder dollar, og et driftsresultat på 4,6 milliarder dollar.

Flat vekst

Selv om Microsofts solide inntekter viser at selskapet fremdeles er ledende, har Wall Street-eksperter stilt spørsmålstegn ved fremtiden. Grunnen er at Microsoft selv spår en nærmest flat vekst for selskapets MSN-tjeneste.

Den dårlige veksten i MSN bekymrer aksjeanalytikerne, særlig når konkurrentene Google og Yahoo spår tosifrete vekstall for sammenlignbare tjenester. Google har spådd en oppgang på hele 16 prosent, mens litt mer moderate Yahoo venter seks prosent vekst.

Dårlig på annonser

En av aksjeanalytikerne spurte under Microsofts om MSNs manglende vekst vil skyldes antall brukere eller lite inntektsvekst per bruker.

- Volum er ikke et tema her. Vår markedsandel forblir som den er. Dette handler om kapitalisering. Det er noe vi skal jobbe mye med fremover, svarte Microsofts finansdirektør Chris Liddel.

I rene ord betyr det at Microsoft ikke er eller har vært like flinke med webannonser som Google. Googles inntekter er på vei opp. Selskapet har et stykke igjen for å komme på høyde med Microsoft, men det er tydelig at markedet har mer tro på satsningen til Google.

For Microsofts toppsjef Steve Ballmer er dette et direkte nederlag. Både han og Bill Gates har brukt mye av Microsofts første kvartal å fortelle alle som lyttet at Microsoft vil "vinne på weben" og, i mindre høflige ordelag, vil "drepe Google".