Google inn i Fasts marked

Søkemotorgiganten skal samarbeide med konsulentselskapet Bearingpoint om søketeknologi for bedriftsmarkedet.

"Sammen skal BearingPoint og Google levere skreddersydde søke-løsninger til bedriftsmarkedet ved å kombinere Google's teknologi med BearingPoints ekspertise innen strategirådgivning og implementering" skriver Bearingpoint i en pressemelding i dag.

Bearingpoint er et stort amerikansk konsulentselskap med opprinnelse i KPMG. De to selskapene skal sammen rett inn i det markedet der norske Fast Search and Transfer har posisjonert seg som teknologiledende.

Skreddersøm

"Bearingpoint utvider Googles søkekapasitet ved å tilby selskapet skreddersydd søketeknologi for bestemte forretningsmiljøer så som farmasi, bank, meglertjenester høyteknologi og luftfart" skriver selskapene i sin felles pressemelding.

Konsulentselskapet skal levere integrasjonstjenester, småapplikasjoner og personlig ekspertise. De skal videre tilpasse søketeknologien i de ofte sammensatte og spesielle applikasjonsmiljøene i større bedrifter, og tilrettelegge løsninger for adgangskontroll, ID-håndtering og andre sikkerhetsmekanismer.

- Vi er entusiastiske med tanke på å komme ut i markedet med våre nye løsninger for Googles søkeprodukter, og ser nå en fantastisk mulighet til å rette oss mot en betydelig og voksende sektor, sier Bearingpoints konsernsjef, Harry You

Googles løsninger for bedriftsmarkedet mer enn doblet omsetningen i 2006, opplyser Dave Girouard, dalig leder i Google Enterprise.