Google lanserer finansnyheter

Google Finance angriper Yahoo Finance og Microsofts MSN Money.

Google lanserer i dag en webside med finansnyheter. Google Finance er en direkte konkurrent til blant annet Yahoo Finance og Microsofts MSN Money.

 

Ifølge selskapets produktssjef Katie Jacobs Stanton er utvikling av en slik webside en av de mest etterspurte tjenester fra Google-brukere. Google ønsker å skille seg ut fra de andre finanstjenester gjennom bedre søk og høyere interaktivitet.

 

Finanstjenesten åpner igjen debatten om Google er i ferd med å bli en portal på lik linje med Yahoo og MSN. Google kjemper imot stempelet "portal", samtidig som selskapet stadig utvider sine tjenester i konkurransen med de etablerte spillerne.

 

Fjerner Yahoo-lenker

 

Yahoo vil merke Googles nye tjeneste med en gang. Hittil har Google oppgitt Yahoo Finance som kilde når et børsnotert selskap ble etterspurt.

 

Google finans vil ha nyheter, grafer, bedriftsprofiler, finansielle tall, blogger, debattgrupper og lenker til andre sider. For innholdet har Google avtaler med blant annen Reuters og Morningstar.

 

Google har ifølge Jacobs Stanton ingen planer om å legge annonser på finanstjenesten. All informasjon på sidene vil være gratis.

 

Se Googles finanstjeneste her.