Google legger kabel under Stillehavet

Google legger kabel under Stillehavet

Google vil sammen med en rekke store teleselskaper forbinde USA og Japan med en fiberoptisk kabel.

Google er med i et konglomerat av store, internasjonale teknologifirmaer som vil legge en 10 000 kilometer lang fiberoptisk kabel under Stillehavet. Kabelen har fått navnet Unity, og vil forbinde den japanske byen Chikura med Los Angeles på USAs vestkyst.

Behovet har oppstått fordi datatrafikken mellom Asia og USA har skutt i været de siste årene, og veksten forventes å fortsette i overskuelig fremtid.

LES OGSÅ: Fiber fra Grønland til Canada

Google har jobbet målrettet for å få et ben innenfor infrastrukturmarkedet den siste tiden, og Unity vil gi søkegiganten billig adgang til store dataoverføringer mellom to områder med høy datatrafikk.

Samtidig får selskapet mulighet til å koble seg sammen med asiatiske internettleverandører som står bak internasjonale gateways, som på sikt kan bli veldig god forretning.

Unity vil koste rundt 1,5 milliarder kroner, og de første dataene skal etter planen sendes gjennom kabelen i begynnelsen av 2010.

I konglomeratet er også indiske Bharti Airtel, japanske KDDI, malaysiske Global Transit, Hong Kong-selskapet Pacnet samt Singtel fra Singapore.