Google med dårlige tall

Google med dårlige tall

Tredje kvartal ble skuffende for Google. Selskapet tjente bare (!) litt over to milliarder dollar.

Page forsøkte å spre litt optimisme etter tallene for tredje kvartal ble offentligjort på torsdag.

Under en telefonkonferanse med analytikere sa Page at dette har vært et sterkt kvartal og at Google har store muligheter for vekst, spesielt innen mobil-annonsering.

- Vi er i en overgang, fra én skjerm, til mange skjermbilder, og Google har enorme muligheter for innovasjon og inntektsvekst, sa Page som refererte til populariteten til smarttelefoner og nettbrett.

Google Play gjør det bra

Page sier at Googles årlige mobilrelaterte omsetning ligger på rundt 8 milliarder amerikanske dollar. Mesteparten av dette består av annonsesalg, men også inntekter fra kjøp av innhold som bøker, film, musikk og programmer i selskapets Google Play-butikk.

- Dette er litt av en bedrift, sier Page.

Det er ifølge Page nå over en halv milliard Android-enheter over hele verden, og 1,3 millioner blir aktivert daglig.

Likevel ser ikke tallene så bra ut for Google. Inntektene økte, men resultatet sank. Aksjekursen endte med en nedgang på åtte prosent.

Litt under forventningene

Google hadde en omsetning på 14,10 milliarder dollar i kvartalet. Trekker man fra provisjoner og gebyrer til annonseringspartenere ligger omsetningen på 11,33 milliarder dollar. Dette er noe under forventningene til finansanalytikerne i Thomson Financial, som lå på 11, 86 milliarder dollar.

Nettoinntekten til selskapet er på 2,18 milliarder dollar, eller 6,53 dollar per aksje. Det er en nedgang (fra 2,73 milliarder i netto) fra tredje kvartal i fjor.

Stor optimisme

Likevel er ikke Page alene med sin optimisme. Flere Google-ledere, blant annet finansdirektør Patrick Pichette, sa han var fornøyd med selskapets ”vekst”. Pichette sa at tallene til Google også ble påvirket av ”valuta-motvind”.

En annen Google-sjef, Nikesh Arora, gjentok hvor store muligheter Google har innenfor mobil-annonsering.

Google er i gang med forbedringer innen sin mobile reklame-teknologi, blant annet for å gjøre det enklere enn det er i dag, å markedsføre og administrere mobilannonse-kampanjer.

Google avslutter kvartalet med 45,7 milliarder dollar i kontantbeholdning.