Google mobbes for sen oppdatering

Google mobbes for sen oppdatering

To uker tok det for Google å fikse en feil i sin e-postapp for iPhone. Nå mobbes Google.

Google har nå for andre gang lagt ut en app til å lese og skrive Gmail-meldinger på iPhone, iPad og iPod touch.

Gmail er som kjent Googles nettbaserte e-posttjeneste.

Første forsøk skjedde for et par uker siden. Da ble Gmail-appen trukket tilbake fra Apples App Store etter kort tid fordi den ikke fungerte som den skulle.

Google høstet atskillige syrlige kommentarer da det viste seg at den første versjonen hadde en feil: Brukerne fikk feilmeldinger med en gang de prøve å åpne appen.

– Tabbet seg ut

– Google har tabbet seg ut, skrev IDG-publikasjonen Network World da det ble kjent at den opprinnelige appen måtte trekkes tilbake.

Nå er feilen fiksen, men Google mobbes fortsatt. Flere av nettstedene som har publisert nyheten, har lagt inn formuleringer som gjør det klart at å bruke to uker på å reparere en så enkel feil må kunne betegnes som en pinlig affære.

– Er det alvor at det tok Google to uker å rekompilere appen og legge den ut på nytt? spurte en kjent amerikansk utvikler på Twitter da den reparerte appen var blitt lagt ut.

Utvikleren påpekte at også hans firma en gang har lagt ut en app med en feil i, men da ble feilen fikset på mindre enn 24 timer.

– Det er ingen unnskyldning for å bruke to uker på å reparere feilen og få appen godkjent på nytt av Apple, skrev utvikleren ifølge Network World.

Heller ikke amerikanske Macworld er nådig overfor Google.

– To uker er lang tid for å fikse en slik feil. Noen trodde optimistisk at forsinkelsene skyldtes at Google ville lansere en oppdatert versjon der noen av de påpekte svakhetene ved appen var blitt ordnet opp i. Men noen slik optimisme var det ikke noe grunnlag for, skriver Macworld-skribent Lex Friedman .