Google nær storoppkjøp?

Google nær storoppkjøp?

I en av historiens største emisjoner har Google skaffet seg 26 milliarder kroner.

Oppdatert: I en av historiens største emisjoner har Google skaffet seg 4,16 milliarder dollar i kontanter, eller rundt 26,6 milliarder norske kroner.

 

Google solgte litt over 14 millioner nye aksjer til en stykkepris på 295 dollar. Dermed er de nye aksjene litt billigere enn markedsprisen på 303 dollar. Ifølge Siliconvalley.com er de fleste kjøpere fonds og store aktører, mens få private personer har sluppet til.

 

Oppkjøp?

 

Emisjonen har åpnet for mange spekulasjoner. Google har ikke akkurat dårlig likviditet fra før. Med pengene fra emisjonen sitter selskapet på en pengebunke på hele sju milliarder dollar. Nå forventes det oppkjøp eller storinvesteringer i nye tjenester.

 

Google har vært koblet til andre internettsuksesser som Skype og den kinesiske søkemotoren Baidu. Men for Skype er selskapet for sent ute, den dansk-svenske tale-over-ip-tjenesten er i sluttforhandlinger med Ebay om oppkjøp.

 

I juni investerte Google i kinesiske Baidu. Baidu er en av de mest brukte søkemotorene i Kina. Ifølge nettstedet selv har Baidu den største indeksen av kinesisk språklige websider, i alt 300 millioner. Det er mulig Google vil utvide seg på de asiatiske markedet.

 

Ingen indikasjon

 

- Det er ingen indikasjon for hva de skal bruke pengene på. De kan sitte på skattekisten sin eller bruke det på oppkjøp. Men hvis de så lett kan generere penger, hva trenger de alle disse pengene for akkurat nå? De snakker dessverre sjelden ut om hva skjer i bedriften, sier analytiker Jim Friedland i SG Cowen til Siliconvalley.com.