Google opplever Wall Street-galskapen

Analytikeryndlingen Google skuffet markedet etter dobling av resultatet.

Google leverte i går et resultat på 372 millioner dollar. Det var nesten det dobbelte i forhold til samme periode et år tidligere, da telleren stoppet på 204 millioner dollar.

 

Men til tross for resultatøkningen på 82 prosent greide selskapet ikke å nå opp til de høye forventningene analytikerne hadde satt. De var mest opptatt om Google kunne forsvare den enorme oppgangen aksjene har hatt det siste året. Svaret ble nei.

 

Det var stor overensstemmelse at pro forma resultatet per aksje skulle havne på 1,76 dollar. Googles resultat betyr 1,54 dollar per aksje.

 

Googles omsetning var 1,9 milliarder dollar for siste kvartal i 2005. Dette er en oppgang på 86 prosent i forhold til året før.

 

Justering

 

Aksjekursen raste nedover og tapte 12,6 prosent av verdien, skriver IDGs nyhetstjeneste.

 

Google er neste selskap i en rekke som opplever at et rekordresultat fører til "skuffelse" i markedet og sender ned aksjekursen. Også selskaper som Yahoo og Intel måtte se at kanontall førte til nedgang på børsen.

 

De fleste eksperter mener at it-askjene har vært overvurdert på de amerikanske børsene, og at dette er en nødvendig justering. Også i Norge fikk it-aksjene en smell.

 

Les også: Børsfallets betydning for norske it-stillinger

AMD knuser Intel 

It-skandale blir børsmareritt

Intel satte resultatrekord