Google protesterer på IE 7

Google protesterer på IE 7

Nye Internet Explorer 7 har MSN som standard søkemotor. Det vil ikke Google godta uten kamp.

Går du inn på Google når du benytter Internet Explorer 7 får du beskjed om hvordan du enkelt kan skifte fra MSN Search til Google. Med et potensielt annonsemarked på over 60 milliarder kroner er det kanskje forståelig at Google ikke er interessert i at den nye nettleseren leveres standard med MSN Search.

 

Google har nå klaget både til det amerikanske justisdepartementet og EU for å få praksisen stoppet.

Utnytter monopolsituasjon

Ifølge New York Times mener Google at brukerne selv skal bestemme hvilken søkemotor de vil benytte, og at Microsoft her utnytter en monopolsituasjon for å trekke til seg annonsekroner fra konkurrentene.

Vi har imidlertid testet beta 2 av Internet Explorer 7 og det tar kun et par sekunder å endre standard søkemotor fra MSN til Google.

Mozilla-leseren Firefox har forøvrig samme søkefelt øverst til høyre, men her er Google satt som standard søkemotor. Dette har ikke gitt MSN Search anledning til at klage over Googles dominans hos Firefox-brukere.

Betalte seks milliarder

Google opplyser at mellom 30 og 50 prosent av brukernes søk foregår via søkefeltet i nettleseren, og at de derfor bruker store summer på å sikre at deres søkemotor er tilgjengelig i alle nettlesere.

I løpet av det siste halvåret har Google brukt store summer på å ta knekken på MSN Search. I desember i fjor kjøpte Google aksjer for over seks milliarder kroner i America Online for å være standard søkemotor på AOL.

Nylig skrev vi også om at Google utbetaler en dollar hver gang en ny bruker laster ned Firefox med verktøylinje fra Google.