Google+ sluppet for iPhone

Google+ sluppet for iPhone

App som funker på iPad og iPod touch kommer snart.

Da Google+ ble lansert i slutten av forrige måned, lansert Google en Android-app for tjenesten og lovte samtidig at en iOS-app ville følge snarlig etter.

Ikke for iPad eller iPod touch

Tirsdag ettermiddag var Googles offisielle klient klar Apples mobile plattform. I hvert fall deler av den. Appen fungerer på iPhone 3G, iPhone 3GS og iPhone 4, og krever iOS 3.1 eller senere.

Det er foreløpig ikke støtte for hverken iPad eller iPod touch.

Men heller ikke alle iPhone-brukere kan benytte seg av den nye Google+-appen. For brukere av iOS 5 beta 3 er appen helt ubrukelig. Og på grunn av en feil slapp Apple dessuten først en versjon som ikke fungerte.

- Da appen først ble lansert, var det en tidligere testversjon som ble lagt ut på App Store. Et par timer senere ble den korrekte versjonen sluppet. Har du lastet ned den første versjonen må du slette den og laste ned og installere på nytt, sier Punit Soni, produktsjef for Google+ i sin nyhetsstrøm.

Bonusfunksjon i mobilappen

Når du starter Google+-appen for første gang, vil du bli bedt om å logge deg inn i tjenesten. Når dette er gjort, får du tilgang til funksjonene Stream, Photos, Circles, profilen din samt en ny mobilspesifikk funksjon kalt Huddle. En funksjon som mangler er Googles Hangouts-videochat.

Appen byr på stort sett den samme funksjonaliten som Google+ i nettleseren: Du kan bla gjennom nyhetsstrømmen, kommentere, +1-klikke dine venners innlegg, og til og med bla gjennom oppdateringer av folk i nærheten av deg. Du kan også skrive egne innlegg, laste opp bilder fra kameraet og sjekke inn på steder.

Den store nyheten i appen er imidlertid en ny Google+-funksjon som frem til nå bare har vært tilgjengelig på Android-telefoner: Huddle.

Huddle er Googles forsøk på å forenkle gruppetekstmeldinger; den er på mange måter lik Apples kommende iMessage-tjeneste, men har den fordelen av at den fungerer på tvers av plattformer. Du kan sende meldinger til en person, til flere bruker eller til en hel sirkel. Brukere som ikke har en smartmobil-app, vil få en e-postmelding hvor de blir bedt om å skaffe seg en. Huddle sender også kvitteringer på at meldinger er sendt og mottatt.

Google+ er gratis og kan lastes ned fra App Store her.