Google startet aksjesalg

Google startet aksjesalg

Internettselskapet Google har startet auksjonen av sine aksjer.
Fredag startet auksjonen av Google-aksjer. Selskapet greide i siste liten å bli enige med

det amerikanske kredittilsynet (SEC - security and exchange comittee) om et intervju i mannfolkbladet Playboy. Intervjuet kom rett før starten av aksjesalget. I USA er det ulovlig å komme frem i mediene med meninger og fremtidsplaner rett før en børsnotering. SEC har pålagt Google å legge en kopi av intervjuet ved prospektet til kjøperne, sånn at alle interesserte får lik informasjon.

Det er ikke klart når auksjonen er over, men analytikerne Wall Street Journal har snakket med regner, med at auksjonen avsluttes onsdag og at aksjene forhandles for første gang på torsdag.

30 milliarder

Ifølge sentrale kilder er de fleste inntegninger mellom 108 og 135 dollar per aksje, likt prisen Google selv ønsker. I prinsippet kan man legge inn et hvilket som helst bud, men selskapet kan avvise useriøse bydere.

Google får dermed en markedsverdi som ligger rundt 30 milliarder dollar, eller over 200 milliarder kroner. Det er 30 ganger mer enn Google resultatet i 2003, som minner om tiden da dotcom-hypen herjet på sitt verste.

Men mange analytikerne mener at prisen er riktig. Google har bevist at de er levedyktig selskap med pålitelig egen teknologi, og sammenlignet med andre selskaper som Yahoo og Ebay, vil Google få høy avkastning på aksjene.