Google tvinger mer G+ på Gmail-brukerne

Google tvinger mer G+ på Gmail-brukerne

Ny funksjon skal gi Google+-brukere direkte tilgang til epostbrukerne i Gmail.

Dersom du har Gmail-epostkonto og har aktivert Google+ som sosialt nettverk, kan alle i G+ snart sende deg epost.

Dette ble annonsert før helga, og ble ikke akkurat varmt mottatt. Løsningen rulles ut denne uka, og gjøres til standardinnstilling med det samme.

Enkelt fra G+

Dersom noen kjenner navnet ditt fra Google+-nettverket og har lagt deg til i en av sine «sirkler», kan de sende en vanlig epost til navnet ditt. Google vil omsette navnet og sende det til din tilhørende epostadresse. Det er ikke noe krav til at du har lagt vedkommende til i en av dine egne sirkler i Google+.

Sirkler er navnet Google gir kategoriene kontakter deles inn i det sosiale nettverket.

Avsender skal ikke få vite adressen din, med mindre du svarer vedkommende. Da vil eposten framkomme i svareposten som vanlig.

Med andre ord er det duket for en flom av snodig epost akkurat når de fleste har fått rimelig god kontroll på søppelpostfiltrene sine.

Fordi det er godt for deg?

Tiltaket er presentert som en bedre integrasjon mellom det sosiale nettverket Google har slitt med å få til å slå an siden 2011, og eposttjenesten som er blant verdens mest brukte. Det er også Google+ som vinner på dette tiltaket. Dersom du er en dreven søppelsender har du alle grunner til å strømme til Google+ og få deg en egen konto for å sende epost.

Som løsning for å få motiverte brukere som faktisk vil bruke den sosiale nettverkstjenesten er det nok et framskritt sett fra Google. Brukere ser det nok ikke slik, og siden annonseringen fredag har det gått ei kule varmt i forskjellige fora på nettet.

De fleste vanlige brukere blir anbefalt å skru av funksjonen , som heldigvis er mulig. I det minste kan effekten reduseres slik at du kun får epost fra dine egne sirkler, eller fra kontaktnettet til de kontaktene du har i egne sirkler. Det skulle for de fleste redusere dette til et håndterlig minimum.

Lenken til innstillingen som gjør dette mulig, skal i følge Google sendes til Gmail-brukerne når funksjonen blir tilgjengelig.

Mest godt for Google

Så Google er ikke fremmed for at tiltaket vil være omstridt. Men selskapet legger ikke skjul på at målet med Google+ er å integrere tjenesten med alle andre tjenester de tilbyr. Etter hvert er det meningen at det skal være den sosiale plattformen i bunn av alle ting Google.

Google er med andre ord i ferd med å bygge en solid grunnmur til et byggverk som allerede er reist.

Det er også poengtert blant de som møtegår den skarpeste kritikken. Dette tiltaket er enkelt å blokkere i innstillingene i Google Plus.

Dersom man er bekymret for søppelpost tilknyttet Gmail, er det andre tiltak som er verdt å bekymre seg for. For eksempel at Google i årevis har analysert bruken og innholdet i epostkommunikasjonen din, og solgt disse opplysningene til bruk for reklame og markedsføring.