- Google Video er pinlig dårlig

Googles historiske medielansering slaktes.

Den britiske it-websiden The Register er ikke kjent for en diplomatisk stil. Den anerkjente nyhetstjenesten sier ofte rett ut hva de mener om nye produkter. Websiden er denne uken ikke særlig populær ved Googles hovedkontor etter å ha slaktet selskapets nye Google Video.

The Register mener at Googles nye tjeneste er direkte pinlig dårlig og en skam for selskapet.

- Gjør deg selv en tjeneste, ikke bruk Google Video, skriver The Register i sin anmeldelse.

Google-hype

Google Video er en tjeneste som etter Apples Itunes-modell gir tilgang til videomateriale fra blant annet CBS. Dette skal gi brukerne en unik mulighet til å få tak i gamle opptak, serier, intervjuer, nyhetssendinger og andre tv-programmer.

- Dette er et historisk møte av de tradisjonelle og de nye mediene, sa CBS-toppsjef Les Moonves ved lanseringen av Google Video.

The Register synes ikke mye om navigeringen og fremvisningen av det historiske bildematerialet. For eksempel de 179 intervjuene til Charlie Rose koster 99 cent per episode, men alle er beskrevet som "Charlie Rose" uten informasjon om hvem som intervjues. Noen som gidder å kjøpe det?

- Vi lurer på om CBS angrer beslutningen å delta i dette prosjektet. Har de falt for samme Google-hype som så mange av oss?

Les hele saken på The Register, med lenker til Googles Video-tjeneste.

http://www.theregister.co.uk/2006/01/11/goog_vid_store/