Google vil ha mobilnett

Google vil ha mobilnett

Bukta og begge endene? Google ønsker å bygge opp et eget mobilnett.

Mandag kunne Google presentere sin teknologiplattform Android, som skal kombinere tjenester og programmer fra Google med bidrag fra tredjeparter. Men planene stanser ikke der, ser det ut til.

Ifølge avisen Wall Street Journal skal Google i januar gi bud i en frekvensauksjon i USA. Selskapet skal være villig til å betale opptil 4,6 milliarder dollar for en lisens i 700 MHz-frekvensområdet.

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om Google-mobilen

Google vil bruke erfaringer fra et internt mobilnett selskapet har bygget opp ved sitt hovedkontor i i Mountain View i Calfornia for å utvikle et landsdekkende, nytt mobilnett, skriver avisen.

- Vårt mål er å sikre amerikanske forbrukere større valgmuligheter i en åpen og konkurrerende trådløs verden, sier en talsmann for Google til Wall Street Journal.

Frekvensområdet på 700 MHz er spesielt interessant fordi det krever færre basestasjoner i forhold til tradisjonelle mobilnett som bruker høyere frekvensområder. Et eget nett kan bidra til at Google raskere kan få fart på sine mobilplaner, fordi de slipper å gå veien om skeptiske teleselskaper.

I tillegg er selskapet med på å kjempe om store inntekter. Ifølge anslag fra analyselskapået Yankee Group omsatte USAs teleoperatører for 95 milliarder dollar i 2006.

LES OGSÅ: Google-millioner til mobilkonkurranse