Google vokser i rekordfart

Google vokser i rekordfart

Ifølge en ny rapport er Google nå større enn Facebook, Netflix og Instagram tilsammen.

Vi visste allerede at Google vare store på nettet, men en ny rapport publisert i går viser i tall hvor stort selskapet egentlig er.

Rapporten, utført av det amerikanske analyseselskapet Deepfield, viser at Google og tilhørende tjenester utgjør 25 prosent av all internett-trafikk i Nord-Amerika.

Det betyr ifølge Deepfielf at søkegiganten nå er større enn Netflix, Facebook og Instagram sammen. Det er en kraftig økning i de siste tre årene. Da Deepfield sist skrev en rapport om Google, i 2010, stod Google for rundt seks prosent av all internett-trafikk i Nord-Amerika.

Stor trafikk

Tallene er basert på målinger av trafikken som strømmer gjennom de store stamnettene i Nord-Amerika, samt målinger av både datamaskiner og mobile enheter.

Ezra Gottheil hos analyseselskapet Technology Business Research sier at han ikke er overrasket over de siste tallene og at Google har økt kraftig de siste årene.

- Google skaper gode produkter. Jeg vil si at Gmail, Youtube og Map står for den største delen av økningen, sier Gottheil til Computerworld internasjonale nyhetstjeneste.

Ifølge ham, bør andre internett-selskaper lære av Google og tilby produkter og verktøy for å hjelpe brukerne med å finne informasjon og kommunisere på en enkel måte.