Google og Yahoo er enige

Google og Yahoo er enige

To av verdens største internettselskaper har blitt enige om en patentkrangel.
Google, som forbereder seg på å gå på børs, har fjernet et vanskelig problem. Selskapet har blitt enige med konkurrenten Yahoo om en patent på kommersiell lenking, som de to har kranglet om siden 2000.

Yahoo får aksjer for 300 millioner dollar (to milliarder kroner) i Google. Dermed avverger sistnevnte ytterlige rettssaker og møter med nye aksjonæren som lurer på følgene av patentkrangelen.

Uenigheten handler om plassering av kommersielle lenker ved siden av søkeresulteter. Denne teknologien er utviklet av Overture Services, som i fjor ble kjøpt opp av Yahoo. En viktig del av Googles inntekter er avhengig av denne teknologien. Google søkebase er gratis for brukeren, det er de kommersielle lenkene som gir penger i selskapskassen.

Google har forsvart seg med at deres teknologi ikke er den sammen som Overtures sin. Avtalen mellom de to gir Google en lisens for å bruke Overtures teknologi og dermed er krangelen om hvem har utviklet hva ut av verden.

Ifølge medieselskapet comScore Media Metrix hadde Google i juni 34,5 prosent av alle søk i USA, mot 29 prosent for Yahoo.