Google Earth fyller 10 år

GOOGLE EARTH: Innsyn fra oven.

Google Earth fyller 10 år

Feirer fødselsdagen med to nye funksjoner.

Google Earth - en drøm som gikk i oppfyllelse for lenestol-turister verden over. Og en potensiell bekymringsrynke i pannen på alle som hadde noe å skjule. Det hele startet i 2005.

Hva er det ikke som har blitt sett på satellitt-bildene til Google Earth? Alt fra toppløse soltilbedere på takterrasser, til svastika-formede bygnings-komplekser til sjøormen i Loch Ness eller også hemmelige militær-installasjoner. Og dessuten også himmelske legemer. Mye har blitt skjult også, for eksempel deler av Norge under tett skydekke, til frustrasjon for mange. 

I år fyller Google Earth 10 år, og søkegiganten feirer det hele med to nye funksjoner.

Voyager

Voyager er et sekke-begrep for de nyeste bildedataene som finner veien til Google Earth, der databasene oppdateres fortløpende.

Starter du opp desktop-versjonen av Google Earth vil du nå bli møtt med en nytt lag kalt Voyager, der det finnes underkategorier for Street View, Earth View, 3D cities, satellittbilder samt en highlights-omvisning.

Earth View

Earth View, på den andre siden, er en kuratert samling av de fineste og mest spektakulære bildene tatt av jordkloden fra luften. 

Earth View-galleriene kan du se i en nettleser her, der du også kan laste ned bildene eller sette igang en automatisk lysbildefremvisning. Du kan også åpne utsnittet i Google Maps.

Og bruker du Google Chrome som nettleser, kan du installere en utvidelse ved å gå hit. Den lar deg åpne nye faner i nettleseren med utvalgte bilder fra kolleksjonen.

Google Earth

Om vi lar kontroversene rundt personvernet ligge en liten stund så er det ikke til å komme forbi at Google Earth er en fantastisk ressurs, som på toppen av det hele er gratis (for forbrukere).

Du kan laste ned Google Earth for Mac fra Google her. Men husk å tømme cachen en gang i blant, ellers bygger det seg fort opp store datamengder som tar opp plass på maskinen.

Gratulerer med dagen!

Via Google

Les om:

Google