Kjøpte Google.com for en hundrelapp

BILLIG: Tidligere denne uken ble Google.com kjøpt av en tidligere Google-ansatt for 12 dollar. Det tilsvarer omtrent snaue hundre norske kroner.  

Kjøpte Google.com for en hundrelapp

Den tidligere Google-ansatte Sanmay Ved kjøpte verdens mest trafikkerte domene. I et helt minutt stod han registrert som eier av Google.com.

Natt til tirsdag satt Sanmay Ved og surfet på Googles nye verktøy for kjøp og håndtering av domene-navn.

– Jeg har tidligere jobbet for Google, så jeg tukler fortsatt litt med produktet, forteller Ved til Business Insider

Klokken hadde passert ett på natten da han skrev inn "google.com" i søkeruten. Til hans store overraskelse ble domene-navnet listet opp som ledig. Billig var det også!

Kun 12 dollar - eller cirka hundre norske kroner, kostet verdens mest trafikkerte domene. 

Han la Google.com i handlevognen, og trykte på kjøp.

Ny administrator

– Jeg håpet at jeg ved ett tilfelle skulle få en feilmelding som sa at transaksjonen ikke gikk gjennom, men jeg kunne gjennomføre kjøpet, og pengene ble trukket fra kredittkortet, skriver Ved i et innlegg på Linkedin.

Etter kjøpet mottok han en e-post fra Google med interninformasjon. Han kunne se «Google.com» i sin kjøpshistorikk, og inne på Google Search Console ble han listet opp som administrator for siden – et tegn på at han virkelig hadde blitt utnevnt som administrator. Kjøpet hadde faktisk gått gjennom.
 
– Det verste er at jeg hadde tilgang til webmasterkontrollene for et øyeblikk, sier han i intervjuet med Business Insider.

Kortvarig affære

Ett minutt senere kom beskjeden i en mail: kjøpet var blitt avbrutt. Moroa var over.

Noen hadde rukket å registrere domenet før han, var meldingen. Hvorfor kjøpet gikk gjennom er foreløpig uklart, men en representant for Google skal ha meddelt at de undersøker hendelsen.
 
Selv om hans plass ved roret av internettets mektigste hjemmeside ble kortvarig, har opplevelsen satt sine spor hos Sanmay Ved.

– Jeg kan ikke riste av meg følelsen av at jeg faktisk eide Google.com.

Les om: