Googles inntekter til værs

Googles inntekter til værs

Resultatet har forbedret seg kraftig det siste året.

Googles resultat i tredje kvartal i 2005 kom på 381 millioner dollar, eller 2.486 millioner norske kroner. For et år siden var samme tall bare 52 millioner dollar. Det betyr at Google har økt inntjeningen syv ganger det siste året.

 

Også omsetningen har gått kraftig opp. Selskapets omsetning i tredje kvartal var 1,58 milliarder dollar, opp 96 prosent i forhold til samme perioden i fjor.

 

At tredje kvartal tradisjonelt sett er den dårligste for internettbransjen i USA gjør innteksts-eksplosjonen enda mer oppsiktvekkende.

 

- Dette viser at vi nå effektivt kobler kundene og forbrukere sammen, sa toppsjef Eric Schmidt ved presentasjonen av tallene torsdag.

 

Nye eksperimenter

 

Google-gründer Larry Page forventer at selskapets tester med gratis trådløst internett i San Francisco er starten på en ny periode med nye tilbud til brukerne.

 

- Vi er opptatt av å øke tilgang til internett generelt. VI tror det er bra for forretningen vår. Når folk har bedre tilgang til nettet, søker de mer og bruker de tjenestene oftere, sa Page.

 

Men Page ville ikke nevne konkrete Google-planer om å utvide forsøkene til andre byer.