Auto-ruting for båt i app

NAVIONICS: GPS for båt med forslag til kurs.

Auto-ruting for båt i app

Hvordan komme seg enklest fra A til B i båt?

Båt-folket har et fint alternativ til fullverdig, frittstående kart-plotter i en iPad eller iPhone med passende navigasjons-app installert - der kan selv ekstern sonar eller GPS-modul tilknyttes. 

En slik løsning er Navionics’ Boating-app for iOS, som nå også har mulighet for automatisk forslag til utstikking av kurs basert på punkter, ikke ulikt GPS-navigasjon for bil. Navionics er tidligere også kjent for kampanjen om å kartlegge ukjente grunner i norskt farvann basert på bruker-medvirkning.

Auto-ruting på sjøen

Auto-ruting tar hensyn til innstillinger for båten, tilgjengelige navigasjons-hjelpemidler, vanndybder om mere. Auto-rutingen er rask, og kan ta utgangspunkt i flere angitte punkter langs ønsket reiserute.

Navionics er nøye med å påpeke at funksjonen kun er et hjelpemiddel til planlegging og ikke kan erstatte hverken sjøvett eller navigasjons-ferdigheter. Men det er en start, og kan gi nyttig informasjon om tidsforbruk samt beregnet tid til ankomst. Spesielt i norsk farvann, med mange skjær og grunner, er det viktig å ta hensyn til at korteste luftlinje ikke nødvendigvis er gjennom tryggest farvann.

Kart-app

Du kan lese mer om Navioncs Boating-appen her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Du kan laste ned Navionics Boating for iOS fra iTunes AppStore her (gratis-versjon) eller som forhåndsbetalte kart-pakker som for eksempel denne Europa-utgaven til 379 kroner (kartdata lastes ned etter behov). Premium-funksjoner i gratis-utgaven aktiveres som in app-kjøp - til eksempel koster kart-pakke for Norge 279 kroner, mens auto-routing koster 39 kroner. 

Via Navionics

GPS