Grande Røys vil føre miljøkamp med IT

Grande Røys vil føre miljøkamp med IT

IT-minister Heidi Grande Røys vil ta i bruk IKT for å redusere det offentliges forurensende reisevirksomhet.

Under EU-ministerkonferansen om e-forvaltning i Lisboa, oppfordret fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys sine europeiske kolleger til å gjøre det samme.

- Målrettet bruk av IKT kan bidra til å redusere antallet forretningsreiser og varetransporter, lavere forbruk av energi og revolusjonere offentlig forvaltning, sa Heidi Grande Røys i følge en pressemelding.

Nær halvparten av flyreiser i Norge skjer i arbeidssammenheng. En gjennomsnittlig flyreise tur-retur i Norge belaster miljøet med omtrent 300-400 kg CO2 per person. Grande Røys mener at nye arbeidsformer som videokonferanser, elektroniske møter og digital utveksling av informasjon, gjør det mulig å erstatte mange av disse forurensende arbeidsreisene.

LES OGSÅ: Minside kan få EU-pris

- Norge skal ligge i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi for å spare miljøet og arbeide mer effektivt. Vi ønsker å framskynde at alle offentlige virksomheter installerer moderne systemer for e-samarbeid. Dette innebærer også større satsing på elektronisk samarbeid på tvers av organisasjoner og institusjoner og økt bruk av hjemmearbeid i offentlig forvaltning, sier Heidi Grande Røys.

Ministererklæringen om e-forvaltning blir lagt frem i dag kl. 12.

Computerworld følger saken.