Gratis gallup for små nettsteder

Gratis gallup for små nettsteder

SOL Ratings gir mindre webaktører mulighet å måle trafikken helt gratis.

SOL Ratings er et verktøy for statistikk og økt synlighet på nettet. Firmaer, foreninger og privatpersoner står bak tusener av norske nettsteder, men mange mangler et effektivt verktøy for å måle trafikken, skriver selskapet i en pressemelding.

 

- Tanken med dette er å tilby nettsteder en mulighet å gjøre seg synlig. De kan se hvordan de kan tjene brukere sine bedre og konkurrere med andre, sier Hege Kristine Horgen i SOL til Computerworld.no.

 

Tjenesten tilbyr gratis statistikk og en plass på listene på SOLs websider. Listene viser både en samlet topp over de mest leste websider, og flere kategorier der nettsteder kan konkurrere på sitt eget område.

 

Plasseringen på topplistene er målt etter antall sidevisninger og unike brukere per dag. Statistikken viser blant annet hvor i landet brukerne av nettstedet befinner seg, hva brukerne har søkt etter før de kom til nettstedet, hvilke nettsteder brukerne er henvist fra.

 

SOL Ratings ønsker å bli et gratis alternativ til TNS Metrix Topplisten (Galluplisten).

 

- Konseptet har vi fra utlandet, og er testet der. SOL Ratings vil lenkes fra mange plasser på SOL, blant annet fra guidene våre, sier Horgen.

 

Sjekk den nye tjenesten her.