Gratis navigasjon fra Nokia

Gratis navigasjon fra Nokia

Nokia vil gjøre navigasjon like vanlig som sms og tilbyr de beste kartene gratis.

Nokia offentliggjør i dag at de vil gjøre fotgjenger- og bilnavigasjon gratis på sine smarttelefoner. Dette blir en del av en ny versjon av Ovi Maps tilgjengelig for nedlasting på Nokias hjemmesider.

Kart- og navigasjonsprogramvaren er utviklet for bruk med mobil og er basert på en spesiell hybridteknologi. Den nye versjonen av Ovi Maps omfatter stemmenavigasjonen under hele reisen i 74 land og på 46 språk, trafikkinformasjon i over ti land og kart for 180 land. 

- Like vanlig som tekstmelding

- Vi ønsker å gjøre navigasjon med mobilen like vanlig som å sende en tekstmelding eller ta et bilde. Vi tror at det å gjøre de beste kartene med stemmenavigasjon gratis vil fremskynde dette, forklarer Anssi Vanjoki, Executive Vice President i Nokia.

Ovi Maps er umiddelbart tilgjengelig for nedlasting for ti Nokia-terminaler, som Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic og Nokia E72, og flere Nokia smarttelefoner forventes å legges til i løpet av de nærmeste ukene. Fra mars 2010 vil nye smarttelefoner med GPS fra Nokia komme med den nye versjonen av Ovi Maps, forhåndsinstallert med lokal kartdata, med fotgjenger- og bilnavigasjon og tilgang til Lonely Planet og Michelin reiseguider uten ekstra kostnad.