Gratis verktøy for måling av oppetid

Programmet Gigrib lar deg overvåke oppetid på egne nettsider ved hjelp av fildelingsteknikker.

Ved å laste ned og installere programmet Gigrib kan du overvåke tilgjengeligheten for egne og andres nettsider. Fremgangsmåten baserer seg på at alle som kjører programmet overvåker hverandre, på samme måte som fildelingsklienter snakker sammen. Hver PC benytter ledig kapasitet i nettet for å hjelpe hverandre. Når du slår av din egen maskin er det andre som overvåker nettsidene du har valgt.

 

Tjenesten er utviklet av Loopia-gründer Sam Nurmi i det serbiske selskapet Troxo. Nurmi forteller til IDGs nyhetstjeneste at tjenesten er en slags Bittorrent for webhoteller.

Statistikk fra alle

Tjenesten lanseres på websiden Ipwalk, som drives i regi av Troxo. Nettstedet samler en rekke tekniske data om ulike Webhoteller, som domenenavn og ip-adresser.

Tanken bak nettstedet er å tilgjengeliggjøre statistikk over tilgjengelighet samt annen informasjon som sier noe om kvaliteten på ulike Webhoteller.  

- Det store problemet med webhoteller er at de er lette og starte opp. Og i og med at varen selges og leveres over nettet blir det vanskelig for kundene å bedømme størrelse og kvalitet, sier Sam Nurmi.

Global satsning

Nurmi håper på at Ipwalk i løpet av kort tid vil måle tilgjengeligheten hos samtlige webhoteller over hele verden, slik at kundene kan få uavhengig informasjon om hvor bra tjenestene fungerer.

Ifølge Nurmi er Ipwalk en global satsning der foretningsideen er å samle inn informasjon som senere kan selges til ulike kunder, for eksempel maskinvareprodusenter. Selskapet regner med å omsette for fem millioner kroner i løpet av 18 måneder.

Her kan du selv hente ut oversikten over tilgjengeligheten til norske webhoteller.