Gratis-versjon av Visual Studio 2005

Microsoft gir bort en begynnerversjon av utviklerverktøyet Visual Studio.

Microsoft har lenge hatt en Express-versjon av SQL Server. Også SQL Server 2005 Express ligger ute klar til gratis nedlasting. Men det er første gang Microsoft tilbyr Visual Studio på denne måten.

 

- Det er første gang vi gir ut en gratisversjon som er helt tett integrert med hele produktserien, sier direktør for teknologiutvikling i Microsoft Norge, Petter Merok.

 

- Vi tar dette på alvor nå og lanserer en produktserie som går helt fra nybegynnerstadiet til team-utvikling for store selskaper, sier han.

 

Mindre og enklere

 

Express-versjonen av Visual Studio 2005 er en liten serie med spesialiserte versjoner av verktøyet. Visual Studio er i utgangspunktet et utviklingsmiljø som du blant annet kan gjøre database- og applikasjonsutvikling i.

 

- Express-versjonen er gjort mindre og er enklere å komme i gang med enn fullversjonen, sier Merok.

 

- Den er på 30-40 megabyte og kan lett installeres og fjernes igjen.

 

SQL 2005 Express er en lettvekts-versjon av SQL Server 2005 beregnet på enkle applikasjoner, og ifølge Mirosoft inkluderer den all funksjonaliteten i databasemotoren i SQL Server it tillegg til noen administrasjonsverktøy, SQL Server Management Studio Express Edition.

 

- Dette betyr at dersom behovene øker kan man skalere løsningene i det uendelige, sier Merok.

 

Begrensninger

 

Begrensningene som ligger i SQL 2005 Express er at du kan kun bruke den i forbindelse med en prosessor og du kan bare ha opp til en gigabyte RAM og en databasestørrelse på  fire gigabyte. SQL Server Express inkluderer heller ikke noen av de avanserte komponentene i SQL Server 2005 som Analysis Services, Reporting Services, Data Transformation Services, and Notification Services.

Her kan du laste ned Visual Studio 2005 og SQL Server 2005.