Grete Faremo slutter i Microsoft

Grete Faremo slutter i Microsoft

Grete Faremo har sagt opp jobben i Microsoft, og er arbeidsledig etter 1. juli. - Dette er med et litt tungt hjerte, sier hun.

Etter fem år i Microsoft takker Grete Faremo for seg. De siste tre årene jobbet hun som juridisk direktør i Vest Europa (Director for Legal and Corporate Affairs (LCA).

- Ja, det er jo en beslutning jeg har tatt etter nøye overveielse, og med litt tungt hjerte. Det har vært fem veldig spennende år, også ganske hektiske, sier hun til Computerworld.

At den tidligere AP-statsråden slutter i datagiganten henger sammen med at selskapet er i ferd med å endre strukturen i sin europeiske virksomhet. Dette ville også betydd store endringer for Faremo, dersom hun hadde fortsatt i jobben.

- Tidsmessig er dette knyttet til ting som skjer i Microsoft. Det foregår en større omorganisering, hvor avdelingen for Vest-Europa slås sammen med store land som Tyskland og Frankrike, forklarer Faremo.

Sommerferie

Om kort tid gjennomfører selskapet en større konsolidering av LCA-organisasjonen i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Aktivitetene i de regionale teamene vil da bli knyttet tettere til Brüssel og EU.

- Måtte du flytte til Brussel for å fortsette i Microsoft?

- Jeg tror at det med den nye strukturen ville være vanskelig å lede dette arbeidet med Oslo som lokasjon, sier hun.

- Har det vært den viktigste grunne til å slutte?

- Jeg er veldig glad i den norske forankringen min. Jeg tror ikke at jeg ønsker å flytte til utlandet. Men denne avgjørelsen er fattet på selvstendig og ganske personlig grunnlag. En slik omorganisering gir anledning til å tenke seg om, og se etter nye muligheter, sier hun.

Under Faremos ledelse har Microsoft trappet opp sin innsats på dette området i Vest-Europa betydelig, ifølge en pressemelding fra Microsoft.

- Grete har med sin erfaring bragt stor modenhet inn i lederrollen for et stort team lokalisert i mange land. Jeg vil spesielt framheve hennes evne til å lede og utvikle sterke talenter og få dem til å trives, sier hennes sjef, Erich Andersen i EMEA, i meldingen.

Faremo fortsetter i Microsoft fram til 1. juli. Etter det blir det en lang sommerferie for henne.

- Jeg tar litt tid for å tenke gjennom dette. Jeg har jobbet mye internasjonalt, også tidligere. Men først tar jeg en god og lang sommerferie, rett og slett for å tenke grundig gjennom situasjonen, og jeg er ganske åpen for hva som skjer etter det, sier hun.