Grip pennen og platen flat

Grip pennen og platen flat

TEST: Wacoms digitale penn og tegneplate er litt uvant i begynnelsen, men læreterskelen er lav og belønningen rik.
Det meste blir bedre med penn og tegneplate. Enten du jobber med male- og tegneprogrammer, retusjerer bilder eller bedriver avansert bildemontasje, vil du oppleve forbedret presisjon og effektivitet. Dette kan i sin tur medføre at kreativiteten får en følese av den deiligste dose bloddoping.

Det litt uvant i begynnelsen, men læreterskelen er lav og belønningen rik. I motsetning til med en datamus forholder pennen seg absolutt til skjermen, for eksempel tilsvarer øverste høyre hjørnet på tegneplaten øverste høyre hjørne på skjermen. Nyeste versjon av Wacoms Graphire tegnplater har 200 dpi oppløsning, noe som nesten overgår behovet.

Platen kan kjøpes i ulike pakker og varianter. For eksempel fins det en trådløs Bluetooth-utgave, det fins en miniutgave i A6-format, og alle variantene selges i pakker med diverse programvare. Vår utgave, "Classic", ble levert med Painter Essensials, som er Corels begynnerprogram for naturlige tegne- og maleredskaper til Mac og Pc.

Det er vanskelig å dokumentere ergonomiske kvaliteter, men mange brukere -- inkludert undertegnede -- finner det behagelig og helsebringende å bruke penn og plate til andre, vanlige musefunksjoner på maskinen også. Pennen kan nemlig utmerket brukes til å åpne programmer, markere og flytte filer og det meste annet. Knappene kan programmeres, og på toppen av pennen sitter selvfølgelig et digitalt viskelær.