Advarer mot manglende skystrategi

Advarer mot manglende skystrategi

- Bedriftene har stort behov for en klar tanke bak satsingen, mener forfatter Erik van Ommeren og advarer mot manglende skystrategi.

Forfatteren bak boken "Seize the Cloud", Erik van Ommeren, advarer mot konsekvensene av manglende strategi ved satsing på nettskyen.

- Overalt er tjenester i skyen et hett emne. Men bedriftene har stort behov for en klar tanke bak satsingen, van Ommeren.

Teknologiselskapet Sogeti har nå utgitt en bok som nå skal hjelpe bedriftene med å unngå skyfellen.

Investerer vilt

I en pressemelding fra selskapet hevdes det at mange bedrifter investerer i nettskyen uten noen klar strategi. Skybaserte plattformer og tjenester blir lansert uten at man har tenkt på langtidseffektene.

- Å satse på skyen uten en klar strategi kan forårsake mer skade enn fordeler, påstår Ommeren i en pressemelding fra Sogeti.

Erfaringer

Istedet for å ta opp temaer som sikkerhet i skyen og teknologien som blir brukt, blir det i boken "Seize the Cloud" satt fokus på hvordan investeringene kan bli økonomisk lønnsomt for bedriftene. Elleve bedrifter beskriver blant annet sine erfaringer med skyen og hvordan dette har påvirket dem.

Ommeren gir ingen løfter med boken, men håper at den vil hjelpe bedriftene til å tenke mer strategisk i forhold til det økonomiske aspektet.

- Vi har skrevet denne boken slik at bedriftene lettere skal se hvordan de kan tenke langsiktig med tjenester i skyen, sier han.