Basefarm overtar driftsselskap

Basefarm overtar driftsselskap

Basefarm kjøper opp hosting- og driftsselskapet Webdeal. Sammen ønsker de å satse på nettskytjenester.

Begge selskapene har kommet langt i utviklingen av nettskybaserte tjenester innen software, plattform og infrastruktur som en tjeneste.

Satser på skyen

- Det styrker oss som Nordens tyngste fagmiljø på internettdrift og skal bidra til at vi er det naturlige førstevalget for kunder som ønsker drift av tjenester i skyen, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarm.

Viksaas mener oppkjøpet gir kunder og partnere tilgang til det beste fra to parter som er ledende på sine områder. Webdeal har spesialisert seg på ibm-plattformer, mens Basefarm innehar kompetanse på blant annet søkemotorer, e-handels- og publiseringsplattformer, Java og Oracle.

- Webdeal har et veldig godt fagmiljø på områder vi ønsker å styrke, spesielt i forhold til kunder som har basert seg på ibm-teknologi. Vi oppnår også vesentlige kostnadssynergier, blant annet på utnyttelse av våre datasentre, sier Viksaas videre i pressemeldingen fra selskapet.

Basefarm opplyser også at de ønsker å være en partner for programvareselskaper som vil gjøre sine produkter tilgjengelig gjennom nettskybaserte saas- og paas-konsepter.

Mer slagkraft

Webdeal ser frem til å kunne levere et bredere tjenestetilbud til et internasjonalt klientell.

– Med Basefarms sterke organisasjon i ryggen vil våre forretningsområder kunne videreutvikles betydelig raskere og med mer slagkraft enn tidligere, sier Jan Aril Sigvartsen, daglig leder i Webdeal.

Støttet av Basefarms eier

Reiten og co som tok over aksjemajoriteten i Basefarm i desember 2009 sier at det var et strategisk kjøp.

- Oppkjøpet er i samsvar med vårt mål for Basefarm og vil skape ny vekst. WebDeal har også et internasjonalt kontaktnett som vi ønsker å benytte oss av i den videre utviklingen av Basefarm, sier partner Christian Melby.

Totalt hadde selskapene en omsetning på rundt 295 millioner kroner i 2010 og cirka 215 ansatte.