Effektivitetspress på it-sjefen

Effektivitetspress på it-sjefen

Presset på bærekraftig og effektiv forretningsdrift hviler på it-sjefen, ifølge IDC.

It-sjefen har betydelig større press enn andre i forretningen når det gjelder å sørge for bærekraftig og effektiv forretningsdrift, viser en ny IDC-undersøkelse blant 150 sjefer i Storbritannia.

74 prosent av sjefer involvert i temaet mener it-sjefen har hovedansvaret for dette, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

68 prosent mener toppledelsen også adresserer utfordringene, men IDC understreker at finanskrisen har stukket kjepper i hjulene for deres rolle på grunn av umiddelbare finansielle behov.

- Ta grep

Forskningsdirektør Chris Ingle mener it-sjefen må ta effektive grep for å møte utfordringene.

- Det du må fokusere på nå, er å forbedre arbeidsflyten. Etter det må du også gjøre noe med datasentrene dine, du trenger bedre kontroll på maskinene dine og en endring i strategien for klientener, sier han.

På tvers

Ifølge Ingle har tradisjonelt syn på bærekraftighet ligget på bruk og gjenbruk av maskinvare, tjenesteffektivisering, deduplisering og strømstyring. Nå mener han det er på tide at it-sjefer tenker på «hvordan it kan bidra til reduksjoner på tvers av bedriften, og ikke bare hos it-avdelingen».

- Det er muligheter for ytterligere effektivitet med mer utvidet bruk av it på tvers av bedriften. Fra neste år vil det være fokus på områdespesifikk ytelsesforbedring, som innen industrien, transport, energi og bygninger. Det vil ikke bare være et spørsmål om måling av enkeltmaskiner, datasentre og kontorer, sier Ingle.

Les om:

Grønn It