Google best for miljøet

Google best for miljøet

Cisco, Google og Fujitsu kommer best ut i Greenpeaces siste kåring av verdens mest miljøvennlige it-selskaper.

Greenpeace har for femte år på rad rangert de mest miljøvennlige it-selskapene ved hjelp av sitt Cool IT Leaderboard, som vurderer selskapenes rolle i lys av klimaendringer.

- Skiller seg ut

Google kommer på en førsteplass, Cisco på andreplass og Ericsson og Fujitsu på en delt tredjeplass.

- Cisco, Ericsson og Fujitsu skiller seg nok en gang ut i løsningskriteriene ved å levere detaljerte oversikter over hvordan deres unike teknologier bidrar til betydelige reduksjon av utslipp, skriver Greenpeace i sin rapport.

Organisasjonen trekker også frem selskapet Softbank, som har satt en ny standard for samfunnsengasjement gjennom sitt arbeid med Japans energibruk vekk fra "skitten" energi i kjølvannet av Fukushima-katastrofen.

Greenpeace peker videre på at Google, Cisco, og Dell bidrar positivt gjennom å kreve at minst 20 prosent av energien som selskapenes infrastruktur benytter er fornybar.

Nettskyen sluker energi

I Cool IT Leaderboard-rapporten skriver Greenpeace at dersom nettskyen var et land, ville den vært verdens femte største basert på energiforbruk, bak Japan og foran India.

Organisasjonen skriver også at den sterke framveksten av skybaserte tjenester fører til en økning i antall datasentre i verden, noe som øker behovet for energieffektive løsninger.

Les om: