Greenpeace ut mot nettskyen

Greenpeace ut mot nettskyen

Mener cloud computing miljøfiendtlig. Ber Facebok og Google ta ansvar

En ny rapport fra Greenpeace advarer om at veksten i nettskyen vil bli fulgt av en skarp vekst i gassutslipp, og ber nå store selskaper som Facebook, Yahoo og Google gjør mer for å hjelpe miljøet.

Greenpeace innrømmer at det er vanskelig å kalkulere nøyaktig hvor mye vekst det blir i utslipp, men estimerer at elektrisitet brukt av verdens datasentre og telekommunikasjonsnettverk – som de kaller nettskyens hovedkomponenter – vil tredobles mellom 2007 og 2020, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Når it-selskap bygger datasenter for å møte den økende etterspørselen, fokuserer de riktignok på energieffektivitet, men bryr seg derimot ikke tilstrekkelig om hvor energien kommer fra, hevder Greenpeace. Kjemper som Apple, Microsoft, Yahoo og Facebook har alle datasenter som ifølge Greenpeace får energi fra kullkraftverk.

Det er ikke første gang Greenpeace setter oppmerksomhet på datasentre. Nylig startet de en kampanje mot Facebook grunnet deres beslutning om å bygge et datasenter i Oregon som primært bruker energi fra strømstasjoner som bruker kullkraft.

I rapporten som ble sluppet tirsdag setter Greenpeace det hele i kontrast til Yahoo, som bygger et datasenter i New York som primært vil bruke strøm fra vannkraft. Facebook har sagt at Oregons klima lar dem bruke kjøling fra lufta som fjerner behovet for tungt kjøleutstyr.

Les om:

Grønn It