HP satser stort på skyløsninger

HP satser stort på skyløsninger

- Vi opplever at "cloud" er på vei fra toppen av hypekurven til å bli mainstream. Derfor er det svært viktig og riktig av HP å kunne tilby dette til våre kunder nå, mener Helge Fjelberg, country manager i HP.

Cloud computing er en viktig og voksende plattform for selskaper hvor alt og alle er sammenkoblet og oppkoblet døgnet rundt. Den nye løsningen kobler derfor lagringskapasitet, servere og programvare sammen i en plattform for offentlige, private og hybride skyer.

Matrix

- Responsen for løsningen er utelukkende svært positiv. Utfordingen for noen er timing, mens andre allerede har avtalt tidspunkt for å gjennomføre Cloud Workshopen. Vi opplever at "cloud" er på vei fra toppen av hypekurven til å bli mainstream. Derfor er det svært viktig og riktig av HP å kunne tilby dette til våre kunder nå, sier Fjelberg.

HPs Cloudsystem er basert på standardisert infrastruktur i kombinasjon med selskapets egen programvare. Ifølge Fjeldberg vil man også benytte seg av kompetanse og leveranse fra HP Services.

Infrastrukturdelen av løsningen heter Matrix og baserer seg på HPs C-Class bladesløsninger med Virtual Connect og HPs 3PAR lagringsløsninger. Denne infrastrukturen virtualiserer applikasjoner og hardware gjennom såkalte templates.

- Vår lokale tjenesteorganisajson er allerede trent på å implementere slike løsninger samt gjennomføre Cloud Discovery Workshops. Vi har også tilgang til spesialkompetanse fra våre ekspertsentre i Europa, utdyper Fjelberg.

Ekstrakapasitet

- Mange aktører påberoper seg å ha skyløsningene, men når man tar en nærmere titt på hva som tilbys, er dette det HP allerede har levert i markedet i flere år allerede, sier Fjelberg.

Sammen med kundene vil HPs eksperter benytte sitt eget rammeverk og kompetanse for å vurdere situasjonen til kunden, for så å etablere et mål.

- Fremover vil våre kunder også få tilbud om å leie ekstrakapasitet i peak-perioder fra våre egne driftssentre. Dette kan være økt datakraft på bestilling eller automatisk ved behov. Vi beveger oss i en retning hvor våre kunder, partnere og HP kan tilby datakraft slik vi mottar elektrisitet, fortsetter Fjelberg.

Tilgang til løsningen får du gjennom dialog med en av selskapets sertifiserte forhandlere.

- Dette er ikke en løsning man handler, men en løsning som leveres som ett prosjekt, avslutter Helge Fjelberg i HP.